CAR SANITAR IFN Rm Valcea dezvoltat prin proiectul “ICAR”

Implementarea proiectului de economie socială “ICAR Incluziune prin microCredit si Ajutor Reciproc – strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare si creare de întreprinderi sociale” a ajuns la final. Proiectul  a fost implementat de către Uniunea Natională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din România alături de 27 de parteneri la nivel national în perioada ianuarie-decembrie 2015 si a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Prin implementarea unui astfel de proiect partenerii si-au propus să contribuie la dezvoltarea economiei sociale, dar si la promovarea beneficiilor aduse de “al treilea sector” în procesul de incluziune socială si de crestere economică sustenabilă a comunitătilor . Pentru aceasta cei 27 de parteneri implicati au avut mai multe planuri de actiune prin care si-au propus să îndeplinească următoarele obiective :
• promovarea si dezvoltarea întreprinderilor sociale;
• consolidarea capacitătilor, compententelor, cunostintelor, stimei de sine persoanelor ce provin din grupuri vulnerabile;
• înfiintarea unui număr de 9 C.A.R.-Structuri de economie socială (SES) si dezvoltarea activitătii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare
• crearea a 36 de noi locuri de muncă din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est.

Astfel, la nivelul regiunii de dezvoltare CAR SANITAR Rm Valcea IFN prin intermediul proiectului a fost dezvoltat punctul de lucru Lenin Sud apartinând C.A.R CAR SANITAR Rm Valcea IFN.
Procesul de dezvoltare a fost desfăsurat urmărind modele de bune practici la nivel european precum uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. Prin dezvoltarea celor 17 puncte de lucru prevăzute în proiect se urmăreste consolidarea si cresterea încrederii publicului larg în serviciile si beneficiile aduse de astfel de initiative, în special în ceea ce priveste incluziunea socială si dezvoltarea comunitătilor pe baza economiei sociale sustenabile.
Pentru informatii suplimentare cu privire la activitătile proiectului sau confirmarea participării la eveniment ne puteti contacta la adresa de e-mail  office@carsanitar.ro

„Proiectul este implementat de Uniunea Națională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților din România alături de 27 de parteneri la nivel național, după cum urmează: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc Argeș, Uniunea Teritorială Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc Buzău, Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc Dâmbovița, Uniunea Teritorială a Caselor de Ajutor Reciproc Hunedoara, Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților Mureș, Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților Dolj, Uniunea Teritorială Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților Brăila, Uniunea Județeană a Caselor de Ajutor Reciproc Vâlcea, Casă de Ajutor Reciproc Alprom I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Silvapam I.F.N, Casă de Ajutor Reciproc Tractorul Brașov I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc învățământ Brăila, Casă de Ajutor Reciproc Municipiul București, Casă de Ajutor Reciproc Solidaritatea Brăila, Casă de Ajutor Reciproc învățământ Târgoviște, Casă de Ajutor Reciproc Județean Târgoviște, Casă de Ajutor Reciproc Apcarom Buzău I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Unirea Deva I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Zarand I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Ulpia I.F.N., Casă de Ajutor Reciproc Decebal I.F.N. Deva, Casa de Ajutor Reciproc Sanitar Ramnicu Valcea I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc IFN C.F.R. Ramnicu Valcea, Casa de Ajutor Reciproc I.F.N Municipal Ramnicu Valcea, Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Solidaritatea IFN Buhusi.”